Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.05.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.05.2023. godine

274
0
Podijeli

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jutros u 03:14 sati zaprimili su dojavu o požaru na stambenom objektu u naselju Dubrave Gornje, zaseok Derviši. Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice brzo su reagovali. U toku pregleda prostorija koje su bile u plamenu, vidjeli su jednu osobu u besvjesnom stanju. Ljekari Hitne medicinske službe grada Živinice po dolasku na teren konstatovali su smrt vlasnika kuće.

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa koja se dogodila u naselju Bašigovci gdje je izvršena provala u poslovni objekat.

Zabilježene su i tri saobraćajne nezgode.

Na platou benzinske pumpe na Malinama vozač putničkog motornog vozila udario je u stub benzinske pumpe. U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđenih nije bilo.

Povrijeđenih osoba nije bilo ni nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u Prvoj ulici.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na lokalnom putu u Krivači gdje je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza.

Evidentirano je i 18 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 131 zdravstvenu uslugu građanima, dok su medicinari i ljekari imali sedam terenskih izlazaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje