Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.08.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.08.2023. godine

388
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u Partizanskoj ulici. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 18 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 147 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali pet terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 10 beba, šest dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Također, vozače savjetuju da zbog visokih temperatura prave češće pauze ukoliko putuju tokom dana.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na ulazu u Kladanj (iz smjera Olova) kao i na dionici puta Semizovac – Olovo.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje