Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.11.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.11.2023. godine

310
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjim Dubravama gdje je putničko motorno vozilo nakon slijetanja sa kolovoza udarilo u saobraćajni znak.

Povrijeđenih osoba nije bilo ni u drugoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjim Dubravama gdje je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovoza te udarilo u ogradu privatnog vlasništva.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu imovinski delikt koji se dogodio u lovačkoj kući u naselju Đuvelika.

Evidentirano je i 16 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 108 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 11 beba, sedam dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog sanacionih radova na dionicama Čevljanovići – Nišići i Jablanica – Mostar saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje