Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.09.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.09.2023. godine

165
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu nasilje u porodici koje se dogodilo u Dubravama Donjim.

Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli za dvije osobe konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u naselju Ciljuge. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Ciljugama gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio sa kolovoza.

Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 149 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 10 beba, šest dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na dionicama Semizovac – Olovo – Kladanj i Modriča – Gradačac.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje