Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.12.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.12.2021.

271
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u Dubravama Gornjim.
Evidentirali su i jednu saobraćajnu nezgodu u naselju Kupjerusi gdje je putničko motorno vozilo sletjelo niz kipu površinskog kopa Višća. Medicinsku pomoć zatražila je jedna osoba, a dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla nisu se izjasnili o stepenu povreda povrijeđene osobe.
Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u 22:50 gdje su učestvovali u izvlačenju putničkog motornog vozila u naselju Kupjerusi.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 164 zdravstvene usluge građanima te su imali jedan terenski izlazak.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz Bihamka skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Kladanj – Olovo u mjestu Olovske Luke moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje