Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 30.10.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 30.10.2023. godine

420
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 174 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic – Jablanica, Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci) i Lukavac – Gračanica saobraća se usporeno, jednom trakom.

Iz Bihamka podsjećaju da od 01.11. na snagu stupa zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje