Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 31.05.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 31.05.2023. godine

475
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 122 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije. Jučer u 15:55 sati pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice gasili su požar na trafostanici u naselju Sjever 2. Druga intervencija bila je u 17:30 sati u naselju Strašanj gdje su vatrogasci našeg grada mještanima pomogli u zaštiti stambenih objekata od poplava.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da se saobraća po mokrom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Vozače savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Sutra, 01. juna, u terminu od 09:00 do 14:00 sati zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula na dionici magistralnog puta M-18, Olovo-Kladanj, vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu Šićki Brod-Lukavac.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje