Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 01.02.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 01.02.2023. godine

540
0
Podijeli

VATROGASNA JEDINICA:

Jučer u 13:37 Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice gasila je požar na privatnom stambenom objektu u naselju Barnjača, mjesna zajednica Podgajevi u kojem je jedno lice uslijed gušenja izgubilo život. Požar je lokaliziran te ugašen.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 93 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada  bilo je mirno pa su evidentirali samo sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada i prigradskih naselja je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima, osim poledice mjestimično ima i ugaženog snijega.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje