Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 02.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 02.03.2023. godine

315
0
Podijeli

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice jučer u 18:06 imala je intervenciju u naselju Priluk, zaseok Aljići, gdje je gorio pomoćni objekat. Požar je na vrijeme uočen, a brzom intervencijom vatrogasne službe našeg grada požar je lokalizovan i ugašen bez veće materijalne štete.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 143 zdravstvene usluge građanima dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada kao i prigradskih naselja je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli u proteklom danu i noći rođeno je pet dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba sve vozače pozivaju na pojačan oprez. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje