Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 08.04.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 08.04.2021.

279
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira u ulici Alije Izetbegovića u kojem jedno lice nije postupilo po naredbi nadležnih organa kojom se propisuju naredbe zaštite građana od zaraze u Tuzlanskom kantonu.
Zabilježena je i jedna saobraćajna nezgoda lokalnom putu Maline – Suha. U sudaru dva teretna i jednog putničkog motornog vozila nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilima je nastupila manja materijalna šteta.
Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 60 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinca nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanja na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
Skreću pažnju na učestale odrone i savjetuju opreznu vožnju.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje