Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 16.02.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 16.02.2023. godine

380
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Jednoj osobi konstatovane su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, a u kojoj su učestvovala dva putnička i jedno teretno motorno vozilo.

Zabilježeno je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 137 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima na svim vlažnim lokalitetima mogući su nailasci na poledicu, dok je tokom dana, usljed porasta temperature, povećana opasnost odrona. Zbog odrona skreću pažnju na put  Simin Han-Banj Brdo.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje