Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.03.2023. godine

442
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri krivična djela.

Krivično djelo teška krađa evidentirano je u ulici Alije Izetbegovića.

Krivično djelo krađa zabilježeno je u tržnom centru u Prvoj ulici.

Krivično djelo teška krađa, provala u porodičnu kuću, evidentirano je u naselju Gračanica.

Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na lokalnom putu Živinice – Gračanica, u naselju Gračanica.

Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede konstatovane na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na lokalnom putu Ciljuge – Dubrave u naselju Dubrave Donje.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 108 zdravstvenih usluga građanima.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

BIHAMK:

U višim planinskim predjelima Bosne upozoravamo na poledicu ili mjestimično ugaženi snijeg na kolovozu, a posebno izdvajamo putne pravce: Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (dionica Risovac-Blidinje), Trnovo-Foča (preko Rogoja), Han Pijesak-Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko-Tjentište i Pale-Jahorina. U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica – Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenu od 07:00 do 16:00 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje