Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 16.08.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi za 16.08.2021. godine

68
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

U saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovali pas i putničko motorno vozilo u naseljenom mjestu Barice jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć, dok u sudaru putničkog motornog vozila i krave u naselju Maline nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 164 zdravstvene usluge građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, tri dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je otežano uz redukcije od 22:00 do 06:00 sati.

Iz Bihamka zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija gdje se saobraćaj od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje