Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 19.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 19.07.2021.

169
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su četiri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je teške tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode na Magistralnom putu M-18 u naselju Podgajevi gdje je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovoza te udarilo u betonsku ogradu.

Dvije osobe su povrijeđene u sudaru dva putnička motorna vozila na lokalnom putu u mjesnoj zajednici Suha.

U sudaru dva putnička motorna vozila na Magistarlnom putu M-18 u naselju Maline nije bilo povrijeđenih osoba.

Povrijeđenih nije bilo ni u sudaru dva putnička motorna vozila u ulici Alije Izetbegovića.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 141 zdravstvenu uslugu građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanlizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno uz redukcije u ulicama Omladinskih radnih brigada, Živinički sokolovi, Modračka, Partizanska i naselju Strašanj od 22:30 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da su u Bosni kolovozi mokri, dok se Hercegovini saobraća po pretežno suhom kolovozu. Upozoravaju na odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje