Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 20.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 20.09.2021.

260
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza u naselju Đurđevik.

U saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila u Topličkoj ulici nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilima je nastupila manja materijalna šteta.

Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica u ulici Alije Izetbegovića.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu tehničku intervenciju u mjesnoj zajednici Zelenika, a radilo se o dostavi vode građanima.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 133 zdravstvene usluge građanima te su imali dva terenska izlaska.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je kolovoz pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skreću i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje