Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi,27.2.2020.

Izvještaj dežurnih službi,27.2.2020.

204
0
Podijeli

Pripadnici Vatrogasne jedinice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći imali su pune ruke posla kada je u pitanju gašenje požara.

Naime, jučer je gorila trava, nisko rastinje i uglavnom mlada šuma na lokacijama Površinskog kopa Dubrave, naseljenog mjesta Brčanine, Tulumov suvat Gornja Lukavica, površina sa obje strane lokalnog puta Krivača – Svojat te području između Međunarodnog aerodroma Tuzla i Sprečkog polja. Izuzetno brzim djelovanjem pripadnika Vatrogasne jedinice Živinice uz pomoć na određenim lokacijama i pripadnika Vatrogasne jedinice RMU Đurđevik i  Vatrogasne jedinice MAT-a svi ovi požari su ugašeni. Prema informaciji koju smo dobili u Vatrogasnoj jedinici Živinice uzrok ovih požara je paljenje korova i odpada sa njiva od strane neodgovornih lica jer su ostavili žarišta bez nadzora.

Takođe, pripadnici Vatrogasne jedinice Živinice intervenisali su sinoć oko tri sata iza ponoći na uklanjanju kablova sa pruge u naseljenom mjestu Strašanj. Kablovi su pali pod težinom snijega i pravili su problem u odvijanju željezničkog saobraćaja.

U službi Hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice ljekarsku pomoć zatražilo je 170 građana a dežurne ekipe ljekara i medicinara šest puta su izlazili na teren.

Prema Izvještaju Policijske stanice Živinice sinoć je bilo narušavanja Javnog reda i mira u ulici Alije Izetbegovića od strane dva lica.

Jedno lice povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Prvoj ulici a učestvovala su dva putnička motorna vozila.

U Dubravama Donjim na kružnom toku putničko motorno vozilo ostvarilo je kontakt sa saobraćajnim znakom. Posljedica ove nezgode je manja materijalna šteta.

U Policijskoj stanici Živinice zabilježeno je i 14 prijava iz oblasti Ostali događaji.

Iz JP VIK Živinice obavijestili su da je tokom jučerašnjeg dana bilo određenih problema u vodosnabdijevanju dijela stambenih objekata iza Robne kuće Omega. Kvar je otklonjen te uspostavljeno nesmetano vodosnabdijevanje.

Na snazi su zimski uslovi za vožnju, pa iz BIHAMK-a apeluju na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putevima u višim predjelima Bosne.

 

Samka Avdagić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje