Početna aktuelnosti Izvještaji dežurnih službi,31.10.2019.

Izvještaji dežurnih službi,31.10.2019.

940
0
Podijeli

U Prvoj ulici u Živinicama juče se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla. U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak.

Jedno lice zadobilo je tjelesne povrede o čijem stepenu se ljekari Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla nisu izjasnili u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R 469, Živinice- Kalesija. Do nesreće je došlo kada je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovozne trake i ostvarilo kontakt sa ogradom u privatnom vlasništvu. Na vozilu i ogradi pričinjena je materijalna šteta.

Na magistralnom putu M-18 u naselju Juroševići u Đurđeviku, dogodila se saobraćajna nezgoda kada je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovozne trake i ostvarilo kontakt sa zaštitnom ogradom u vlasništvu Direkcije cesta F BiH a zatim i sa ogradom u privatnom vlasništvu. Na vozilu i objektima nastupila je materijalna šteta.

U Policijskoj stanici u toku jučerašnjeg dana i noći zabilježeno je i 11 prijava iz oblasti Ostali događaji.

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice dežurni ljekari i medecinari pregledali su  176 pacijenata. Dežurni timovi šest puta su po pozivu izlazili i na teren.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba. Sedam djevojčica i četiri dječaka.

Vodosnabdijevanje se tokom jučerašnjeg dana i noći odvijalo uz redukcije u noćnim satima.

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Iz BIHAMK-a

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje