Početna Uncategorized Izvršena rekonstrukcija dijela puta prema Džebarima

Izvršena rekonstrukcija dijela puta prema Džebarima

247
0
Podijeli

Dionica puta od skretanja sa magistralnog  M18 Tuzla –Sarajevo do Džebara je u dužini od 9 km.

Istom se svakodnevno saobraća veliki  broj automobila u otežanim okolnostima, i to naročito zimi kada je put prekriven snježnim prekrivačem.

Ono što je uočena kao mana jeste da je asfalt prvobitno urađen na širinu od 3 metra, što je nedovoljno u odnosu na položaj u kojem su smještene kuće u nekoliko naseljenih mjesta na ovom dijelu naše lokalne zajednice, saznajemo od mještana kojii žive  ovdje.

Čelni ljudi grada Živinice , na inicijativu Savjeta MZ Podgajevi ovaj problem su prepoznali kao prioritetni, te su početkom ove godine odlučili se na rekonstrukciju cjelokupne dionice puta, a koja se realizira u fazama.

Do danas su završene dvije dionice asfaltnog puta, čija je rekonstrukcija obuhvatila i proširenje istog.

Vrijednost radova je 250 hiljada KM, saznajemo od gradonačelnika Živinica Samira Kamenjaković koji je danas sa svojim saradnicima izašao na lice mjesta gdje je projekat rađen.

U cilju bržeg  dolaska do Džebara, radi se i putna infratsruktura  i sa istočnog dijela našeg grada, dodaje Kamenjaković.

Projektna dokumentacija je ključ  kvalitetnog odrađenog zadatka , smatra prvi čovjek grada, koji naglašava da je neophodno da  svaki projekat ima potrebnu dokumentaciju.

Mještani koji žive na ovom području, ističu da su zadovoljni realiziranim, te se nadaju da će cjelokupna dionica puta biti u poptpunosti realizirana u  što skorije vrijema, kako bi dobili još  bolje uslove za život.

Trenutno  je urađeno 2 km puta na pomenutom putnom pravcu.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje