Početna aktuelnosti Jedna osoba smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u Bašigovcima

Jedna osoba smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u Bašigovcima

242
0
Podijeli

POLICIJA-  Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći kada  je  voz  udario u traktor na pružnom prelazu u mjestu Bašigovci na lokalnom putu Lukavac – Šekovići.

Nesreća se dogodila oko 09,35 sati, u kojoj su učestvovali traktor “IMT” kojim je upravljao R.P., rođen 1965.godine iz Bašigovaca, i voz sa lokomotivom vlasništvo Željeznica RS kojim je upravljao D.P., rođen 1967.godine iz Zvornika. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi povrede je zadobio vozač traktora koji je prevezen u UKC Tuzla, gdje je zadržan na liječenju. Istog dana, ljekar u UKC-u Tuzla je konstatovao smrt R.P.

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj i potrebne mjere poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Živinice.

U drugoj saobraćajnoj nesreći  koja se dogodila na putevima Grada Živinice  u toku jučerašnjeg dana i noći dva lica su povrijeđena, u nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo i traktor a  dogodila na regionalnom putu R455-a u Bašigovcima.

Još jedno lice zadobilo je povrede u nesreći koja se desila na regionalnom putu Živinice-Kalesija u Dubravama Donjim u sudaru teretnog i putničkog motornog vozila.

Policijski službenici evidentirali su još 11 ostalih događaja.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice imali su tehničku intervenciju na jednoj od spomenutih saobraćajnih nesreća koja se dogodila u Bašigovcima.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledan je 121 pacijent, dok su ljekari i medicinari imali tri terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 15 beba, 8 dječaka i 7 djevojčica.

JPVIK- U JPVIK kažu da se vodosnabdjevanje odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK- Kolovoz je zbog kiše mokar u sjevernim krajevima, dok se u ostatku za sada saobraća po suhom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje