Početna Uncategorized Još uvijek otpad na želeljezničkom mostu

Još uvijek otpad na želeljezničkom mostu

218
0
Podijeli

Od utorka prošle sedmice građani naseljenog mjesta Šarenjak imaju problem sa putnom komunikacijom.Nakon što je most na željezničkoj stanici urušen u junskim  poplavama ,zatim nakon dugog čekanja da izvođač radova isti završi, prošle sedmice novi problem.Naime, izvođač radova je blokirao most o čemu smo vas već nekoliko puta izvještavali u našoj informativnoj emisiji.Obzirom da se otpad koji blokira most još uvijek nalazi na istom mjestu tj. nije otklonjen ,kako bi građani ovog podneblja bili upućeni, odgovore smo potražili u gradskoj upravi Živinice.

Prema informacijama koje smo dobili u inspekcijskoj službi, inspekcija je u petak konstatovala stanje,komunlana inspekcija je na terenu konstatovala nedostatke nakon čega je obavljen službeni razgovor sa strankom.

Obzirom da danas u ponedjeljak 20 .septembra nedostatci nisu ukolonjeni ,danas je poslat i prekršajni nalog i firmi i odgovornom licu kao i rješenje o otklanjanju nedostataka u najkaraćem roku.

Ukoliko se ne izvrši dato rješenje inspekcija će konstatovati stanje i treće lice odnosno  grad Živinice će izvršiti uklanjajnje otpada tzv. nedostataka ,ali o trošku odgovornog lica u ovom slučaju izvođača radova.

Što znači da ukoliko odgovorno lice odnosno firma ne postupi po rješenju grad Živinice će nedostatke ukloniti,ali će odgovorni platiti isto skupa sa kaznom za koju se tereti.

Najbitnije od svega je da bi naši građani koji koriste ovaj most kao putnu komunikaciju rješenje problema mogli dobiti u narednih nekoliko dana ,istakli su iz gradske inspekcijske službe grada Živinice.

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje