Početna aktuelnosti JU Dječije obdanište: Obilježen Dan nezavisnosti BiH

JU Dječije obdanište: Obilježen Dan nezavisnosti BiH

187
0
Podijeli

Djeca sigurno najiskrenije znaju da vole.
Njihova ljubav je neiskvarena i ona nije plod nikakvog interesa, kada vole ona zaista znaju da to pokažu. Srećom, osmijehom, zagrljajem i ljubavlju zrače dječija srca koja su otvorena prema svima.
Zato smo dužni, djeci prenositi ljubav prema domovini i usađivati patriotski duh prema majci zemlji.
To vrlo uspješno čine uposlenici i uprava JU Dječije obdanište Živinice, koji s djecom svake godine po planu i programu obilježavaju značajne datume za BiH. Tako je bilo i za „Dan nezavisnost“ BiH.


Obilježili su ga tako da su se posvetili kreativnim radionicama gdje su djeca crtala i bojila državnu zastavu, recitovala i pjevala pjesme posvećene domovini.
Sve odgojne grupe vrlo rado se uključuju u radionice, od najmlađih jaslica do najstarijih školaraca. Zato se duh praznika osjetio u ustanovi koja im je drugi dom.

Odvažno i sretno djeca su ovaj dan posvetila domovini, osjećajući da su i oni važan dio obilježavanja ovoj velikog praznika. Zato su s ponosom izvodili program za svoje drugare, jer ove godine isti zbog pandemije koronavirusa nisu mogli izvesti pred svojim roditeljima i prijateljima.

Dječije obdanište je ustanova koja itekako vodi računa os vim važnim datumima. Uposlenici ove ustanove odgajaju generacije mladih ljudi koji će uvijek biti ponosni Bosanci i Hercegovci.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje