Početna aktuelnosti Jučer izvedena, druga po redu, pozorišna predstava za djecu, iz repertoara „Šestog...

Jučer izvedena, druga po redu, pozorišna predstava za djecu, iz repertoara „Šestog festivala umjetnosti za djecu“.

375
0
Podijeli

U Bosanskom kulturnom centru Živinice jučer je na Velikoj sceni izvedena druga po redu pozorišna predstava za djecu, iz repertoara „Šestog festivala umjetnosti za djecu“.

Riječ je o predstavi „Je li to samo san“, u produkciji Udruženja dramskih glumaca Mundo Mondo Sarajevo.

Autor teksta je Žaneta Trišić Bajramović, reditelj predstave je Mario Drmač, a u istoj igraju Dina Mušanović i Adis Omerović.

Predstava „Je li to samo san“, govori o čudnovatim zgodama bake i djeda, dječaka i djevojčice koji tokom vožnje Sarajevskom žičarom i izletu na Trebeviću, otkrivaju da li vile postoje i jesu li one samo san, te legendi da vile mogu vratiti mladost i odvesti nas na mjesta o kojima nismo ni sanjali.

Najmlađi našeg grada koji su jučer bili u Velikoj sali BKC –a Živinice dobro su se zabavili što su pokazale i njihove urnebesne reakcije na situacije u kojima su se našli junaci predstave “Je li to samo san”.

Šesti Festival umjetnosti za djecu  spoj je  igre, edukacije, obrazovanja, te prilika za afirmaciju knjige,  pozorišta muzike ali i ostalih vrijednosti koje iz toga proizilaze.

Već narednog četvrtka slijedi nova predstava i nova prilika za naše najmlađe sugrađane da se educiraju i dobro zabave.

Festival umjetnosti za djecu organizira JU BKC Živinice uz podršku Grada Živinice, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK i “JP BiH pošta” d.o.o. Sarajevo.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje