Početna aktuelnosti JZU Dom zdravlja Živinice:Klasične rendgen-snimke zamijenila najnovija digitalna tehnologija

JZU Dom zdravlja Živinice:Klasične rendgen-snimke zamijenila najnovija digitalna tehnologija

264
0
Podijeli

Za uposlenike  Radiološkog odjeljenja  Doma zdravlja Živinice očitavanje nalaza u mračnoj sobi, od sada je prošlost.

Naime , finansijskim sredstvima koja su obezbjeđena  iz budžeta Grada Živinice ,  izvršena je digitalizacija rendgen aparata.

Suština je da se zahvaljujući digitalnom aparatu  brže obavi RTG snimanje, smanjena je mogućnost greške pri obradi slike i dužina ekspozicije što zajedno sa visokom efikasnošću detektora daje daleko manje doze zračenja koje primaju pacijenti i zaposleni na odeljenju, istakao je gradonačelnik Grada Živinica Samir Kamenjaković.

Specijalista radiologije dr.Snežana Cuvaj nam je kazala, da su na ovom Odjeljenju više nego zadovoljnim uvedenom digitalizacijom.

Najvažnija prednost digitajzera je što je smanjen procenat zračenja pacijenata i uposlenika, jer prema tvrdnjama doktorice Cuvaj iz godine u godinu sve je veći broj pacijenata koji dolaze da rade neki od nalaza na ovom odjeljenju.

Gradonačelnik dodaje,  da je pokrenut i proces labaratorijskog informacijskog sistema, koji bi trebao biti završen do kraja godine, kao i nabavka ULZV aparata  ,  aparata u biohemiji i  EG aparata .

U posljednje dvije godine iz budžeta Grada Živinice u JZU Dom zdravlja uloženo je oko milion i dvijestotine  maraka u cilju unapređenja boljih usluga pacijentima , zaključio je Gradonačelnik te podcrtao da će se svakako sa ovakvim aktivnostima nastaviti i u narednoj godini.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje