Početna aktuelnosti Kako se u Živinicama obilježava Dan zaljubljenih?

Kako se u Živinicama obilježava Dan zaljubljenih?

176
0
Podijeli

Zaljubljeni parovi šetaju nasmijani držeći se za ruke i uživaju u 14.februarskom danu. Štandovi sa balonima u obliku srca i cvijeća na živiničkim ulicama,  bila je zamisao prilikom pripreme ove priče.

Međutim, zatekli smo sasvim drugu sliku.

Ovom danu kada je sve trebalo da bude u znaku ljubavi, očito da  u susret nije išlo  vrijeme,  kao što ni novinarskoj ekipi u susret nisu  išli sagovornici , sa kojima smo željeli razgovarati o Danu zaljubljenih.

..Više u izjavama..

Iako nismo zabilježili mnogo ljubavi na ulicama Živinica. Ipak to ne znači da ona ne postoji. U cvjećari Seka su nam potvrdili, da već danima vrijedno rade. Cvjećarke su od ranog jutra na nogama, a kažu, novac se troši i sve se kupuje, od jedne pa do stotinu i jedne ruže.

Valentinovo je, uz Dan žena, dan i kada se kupuje najviše cvijeća. Ono što smo mogli primijetiti tokom našeg boravka u cvjećari ˝Seka˝  ,  nije se štedilo. Sa lakoćom su se naručivali buketi i kupovali pokloni po vrtoglavim cijenama.

Međutim,  važna je ljubav.

Nije potrebno trošiti ogromne svote novaca kako biste nekome pokazali da vam je stalo, nekada su dovoljni i mali znaci pažnje, ako su od srca.

Pokazujmo ljubav 365 dana u godini.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje