Početna aktuelnosti Klanjan prvi džuma namaz u džamiji u Podgajevima

Klanjan prvi džuma namaz u džamiji u Podgajevima

228
0
Podijeli

Nakon što je u prošloj godini u Novoj džamiji Podgajevi klanjan prvi bajram namaz, mještani su dočekali da se ovog petka prvi put oglasi ezan za klanjanje džuma namaza.

Džemat je zvanično i formiran od strane Rijaseta IZ u BiH, tako da odmah pristupilo organizaciji vjerskih sadržaja u  Podgajevskoj ljepotici.

Građevinski odbor na čelu sa predsjednikom Ćazimom Tulumovićem učinio je sve da se u Podgajevima za vrlo kratko vrijeme izgradi objekat oko kojeg će se odvijati vjerski život ovog kraja.

U tome su uspjeli zahvaljujući dobrim ljudima koji su bez razmišljanja donirali sredstva a bilo ih je iz svih krajeva svijeta.

Najveću radost što su dočekali da u svojoj džamiji klanjaju prvi džuma namaz osjetili su mještani koji su s ljubavlju gledali kako napreduje izgradnja Podgajevske ljepotice, džamije u kojoj će u budućnosti stasati nove generacije vjernika.

Na prvi džuma namaz u džematu Podgajevi-Nova džamija došao je veliki broj vjernika kako iz ovog džemata tako i iz drugih džemata MIZ Živinice.

DžematPodgajevi-Nova džamija  obuhvata naselja u Podgajevima i dio Zukića.

Prvi džuma namaz predvodio je hafiz Mirnes ef.Spahić.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje