Početna politika KO SDA TK analizirao 100 dana rada Vlade TK

KO SDA TK analizirao 100 dana rada Vlade TK

1088
0
Podijeli

 

Na press konferenciji KO SDA TK novinarima su se obratili potpredsjednik  KO SDA TK Bego Gutić  i  predsjednik Asocijacije  mladih  SDA TK i predstavnik Kluba poslanika SDA u Skupštini TK  Midhat Čaušević, koji su govorili o radu Vlade  i Skupštine TK u dosadašnja tri mjeseca,  a koji je analizirala Stranka demokratske akcije.

U svom obraćanju potpredsjednik KO SDA TK  Bego Gutić  naveo je, kako on ističe, neke od propusta i pogrešnih Odluka aktuelne Vlade TK.

(Više u izjavi gosp.Gutića večeras od 18:30h u dnevnoj informativnoj emisiji Info blok)

Također , nelegalnu i nelegitimnu  Vladu TK odlikuje visok stepen netransparentnosti  u njenom radu što do sada nije bio slučaj , kazao je Gutić.

Stranka demokratske akcije  poziva Vladu Tk da nastavi program sufinansiranja kamata na kredite privrednim društvima.

Predsjednik Asocijace mladih KO SDA TK i predstavnik Kluba poslanika SDA U Skupštini TK, u svom obraćanju se osvrnuo na posljednju Odluku Vlade TK, kojom su prihvaćene mjere koje će doprinijeti rješavanju problematike odlaska građana i mladih sa područja Tuzlanskog kantona.

Stranka demokratske akcije  traži da Vlada TK okonča pregovore sa sindikatima zdravstvenih  radnika i potpiše kolektivni ugovor obzirom da je navedena aktivnost ranije započeta i gotovo bila dovedena do okončanja, poručili su sa današnje press konferencije.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje