Početna aktuelnosti Kultna bh. predstava “Ay Carmela” u BKC-u Živinice

Kultna bh. predstava “Ay Carmela” u BKC-u Živinice

590
0
Podijeli
  1. maja sa početkom u 19:30 h, u BKC-u Živinice, bit će odigrana kultna bosanskohercegovačka predstava „Ay Carmela“. Generalni pokrovitelj projekta je načelnik Općine, Samir Kamenjaković.
    Ulaz za sve posjetioce bit će besplatan.

    Kultna bh. predstava „Ay Carmela“, nastala je u produkciji SARTR-a. Obišla je prostor gotovo cijele Evrope, a slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti. „Ay Carmela” je priča o glumačkom i ljubavnom paru, o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima Španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna hronika sjećanja te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

    U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet). Podsjećamo, predstava „Ay Carmela“, bit će izvedena na sceni BKC-a Živinice, 11. maja sa početkom u 19:30 h.

    Autor: Midheta Hrvić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje