Početna aktuelnosti Lot tim Zavidovići održao predavanje za vatrogasce

Lot tim Zavidovići održao predavanje za vatrogasce

258
0
Podijeli

U više od 60 zemalja i teritorija opasnost od mina, kasetne municije i eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata utiču na živote miliona ljudi. Ove neselektivne ubice i dalje uzimaju previše ljudskih života, a gotovo 20 muškaraca, žena i djece svakodnevno bude ubijeno ili osakaćeno. Bosna i Hercegovina spada u red zemalja sa najvećim stepenom zagađenja minama pa je život stanovnika u stalnoj opasnosti.

Na ovu temu danas su pripadnici EUFOR-a, LOT TIM Zavidovići za članove Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice održali predavanje.

Predavanju je prisustvovalo 11 vatorgasaca i članovi Civilne zaštite koji su svakodnevno na terenu , na pristupačnim ali manje pristupačnim mjestima gdje postoji opasnost od zaostalih eksplozivnih sredstava.

Predavanje će itekako doprinijeti da se preventivno djeluje i poveća sigurnost i samih članova vatrogasne jedinice.

Lot tim Zavidovići ovakve redovne edukacije održava u osnovnim i srendjim školama, lovnim i ribolovnim društvima,  zbog panedemije korona virusa to ove godine nije bilo moguće izvesti pa su uz saradnju sa civilnim zaštitama održavali predavanja u brojnim institucijama, u Zavidovićima, Kladnju, Banovićima, Olovu, Žepču i Živinicama.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje