Početna aktuelnosti Memorijalni turnir u znak sjećanja na heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i borce Dubrava...

Memorijalni turnir u znak sjećanja na heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i borce Dubrava Gornjih

572
0
Podijeli

Malonogometni turnir posvećen heroju oslobodilačkog rata Nesibu Malkiću završen je u subotu finalnim utakmicama za četvrto, treće, drugo i prvo mjesto.

Turnir je posvećen i svim borcima Dubrava koji su položili živote za odbranu domovine. Učešće na turniru uzelo je 19 ekipa a najbolje su se plasirale u finale.

Dubravski borci među prvima su stali na branike domovine, pokazali su svoju neustrašljivost na svim ratištima na kojima su učestvovali a dali su i heroja oslobodilačkog rata.

Nesib Malkić rođen je 5.jula 1961 godine u Dubravama Gornjim oficirsku karijeru u JNA završio je u činu kapetana. Poginuo je 25.10.1993.godine u činu vojnika na dužnosti komadanta 210 vob prilikom komandantskog izviđanja na crnoj rijeci nišićka visoravan, dobitnik je zlatnog ljiljana a posthumno je odlikovan ordenom heroja oslobodilačkog rata.

Nakon odigranih utakmica najboljima su dodijeljeni pehari i medalje, u kategoriji pionira za najboljeg strijelca proglašen je Arnes Baštrić, najbolji igrač Alen Salihbegović, najbolji golman Bakir Beširović, drugo mjesto zauzela je ekipa KMS Nesib Malić dok je prvo mjesto ekipa Dubrava Donjih.

U kategoriji seniora prvo mjesto osvojila je ekipa Geoservis, drugi su MUP TK, treći ekipa Favoriti a četvro mjesto Begova pekara.

Za najboljeg strijelca proglašen je Belmin Polji(Bazeni Erna), najbolji igrač Almir kukić(Geoservis), najbolji golman Mehmed Baščelić(MUP TK),. Za fer plej ekipu proglašen je Butik Milano.

Organizatori turnira su se potrudili da sve protekne u najboljem redu i da se na dostojanstven način oda dužna počast najboljim sinovima ovog kraja.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje