Početna aktuelnosti “Merhamet” Živinice svaki dan ispunjava svoju misiju

“Merhamet” Živinice svaki dan ispunjava svoju misiju

156
0
Podijeli

Osnovni odbor Merhameta Živinice tokom pandemije i mjeseca ramazana sproveo je niz aktivnosti u kojoj su pomogli socijalno ugroženom stanovništvu.

Prehrambeni paketi, dezinfekciona sredstva, sredstva za zaštitu, iftari na kućni prag samo su dio misije koju su u potpunosti ispunili.

Oko 100 000 KM utrošeno je za pomoć stanovništvu, a akcije se nastavljaju i ovog mjeseca.

Zahvaljujući podršci lokalne vlasti, stranih donatora i naših privrednika Merhamet je  obradovao one koji su najugroženiji, otovorio njihova vrata i pokazao im da nisu zaboravljeni.

„Merhamet“ BiH svoju snagu je, od prvih koraka načinjenih daleke 1913. godine, crpilo u svom narodu koji je u ovoj organizaciji prepoznao svojevrsno utočište.

„Merhamet“ je tokom svoje stoljetne historije, baš kao i danas, jedna od vodećih humanitarna organizacija u BiH.

Oni svakodnevno u sklopu svojih aktivnosti mame osmijehe na lice onima koji su u stanju potrebe, ali vrlo često i ostavljeni i zaboravljenih od svih.

Njihova misija pomaganje drugima najviše se vidi u situacijama kada su vanredne okolnosti, što s epokazalo i u vrijeme pandemije.

Živinički Merhamet je itekako opravdao svoje postojanje i misiju i sigurno će i dalje biti na usluzi onima kojima je njihova pomoć potrebna.

Merisa Mujčinović Husić

Podijeli
Prethodni članakServisne informacije27.05.2020.
Sljedeći članak

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje