Početna aktuelnosti Merhametova donacija Centru “Vrati mi osmijeh” Živinice

Merhametova donacija Centru “Vrati mi osmijeh” Živinice

742
0
Podijeli

Centar “Vrati mi osmijeh” Živinice već duži niz godina vodi brigu o djeci sa posebnim potrebama sa područja naše lokalne zajednice.

Zbog specifičnosti misije koju sprovodi ova institucija, istoj je potrebna svakovrsna pomoć kako bi osigurala optimalne uslove za svoje štićenike.

Svjesna je toga i Gradska uprava Živinice koja u koordinaciji sa Muslimanskim dobrotvornim društvom Merhamet Živinice kontinuirano osigurava najosnovnije životne potrepštine za obitelji i njihovu djecu sa posebnim potrebama.

Današnja aktivnost živiničkog Merhameta i Gradske uprave Živinice samo je nastavak kontinuirane akcije koja traje već duže vrijeme i u kojoj je vež do sada podijeljeno preko hiljadu i pol raznih paketa.

Predsjednica udruženja Vrati mi osmijeh Živinice istakla je u svojoj izjavi da je svaki vid pomoći ovoj organizaciji dobro došao kao i današnja donacija Merhameta i Gradske uprave od 20 prehrambeno – higijenskih paketa.

Said Čerkezović pomoćnik Gradonačelnika je prilikom svog obraćanja štićenicima Centra i njihovim obiteljima kazao je da će Gradska uprava i dalje biti na raspolaganju Centru “Vrati mi osmijeh” i da će kontinuirano pomagati rad ove institucije i svima je preporučio da se čuvaju u ovo krizno doba, doba pandemije korona virusa.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje