Početna aktuelnosti Muharem Hodžić sa porodicom donirao 35 ramazanskih paketa za socijalno ugrožene porodice

Muharem Hodžić sa porodicom donirao 35 ramazanskih paketa za socijalno ugrožene porodice

1617
0
Podijeli

Muharem Hodić, vlasnik firme Mapex sa porodicom već duži niz godina,  pomaže  ljudima koji  su u stanju socijalne potrebe.

Ovaj čovjek je odrastao u Višći. Danas je ugledan privrednik.  Živi i radi u Živinicama,  ali nikada nije zaboravio svoje korijene.

Svoju humanost Muharem i njegova porodica pokazuju naročito u mjesecu Ramazanu.

U susret ovom svetom mjesecu porodica Hodžić,  obezbijedila je 35 ramazanskih  paketa za socijalno ugrožene džematlije Višće.

˝Svake godine, tradicionalno, već petu godinu, mi organizujemo podjelu tih ramazanskih paketa za socijalno ugrožene. Nažalost, još uvijek smo u situaciji da imamo one kojima je pomoć potrebna. Ja bih ovim putem željela da podstaknem i druge koji su u mogućnosti da pomognu onima kojima je pomoć potrebna˝, kazala je Amila Hodžić, kćerka Muharema Hodžića.

Zbog pandemije korona virusa i zabrane okupljanja pakete je preuzeo imam džemata Višća  Amir ef.Memić , koji će iste podijeliti džematlijama.

Ramazan je mjesec u kojem se dobra djela višestruko nagrađuju.

To je mjesec posta, ali i dijeljenja imetka i pomaganja onima kojima je pomoć potrebna.

Da svoj imetak Muharem i njegova porodica  rado dijele sa drugima , potvrdio je i Amir ef.Memić.

(Više u prilogu govori Amir ef.Memić)

Ovom prilikom, saznali smoi da je Muharem Hodžić jedan od rijetkih privrednika koji je prošle godine donirao 10.000 KM za kupovinu zemljišta u Srebrenici .

Neka ova  humanitarna  akcije Hodžića  bude  primjer i drugima, naročito u ovom svetom mjesecu. Pomozite komšijama,  prijateljima, svima onima  koji trebaju našu pomoć. Budite dobri i humani ljudi, poručio je ef.Memić, te se zahvalio porodici Hodžić na činjenju dobrih djela a muslimanima zaželio sretan i lahak post.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje