Početna aktuelnosti MUP TK KAMAPANJA: SLAVI ODGOVORNO – SLAVI BEZ VATRENOG ORUŽJA!

MUP TK KAMAPANJA: SLAVI ODGOVORNO – SLAVI BEZ VATRENOG ORUŽJA!

216
0
Podijeli

Službenici Policijske stanice Živinice danas su organizirali društveno-odgovornu kampanju pod nazivom: „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“.

Kampanja je provedena u Bingo City Centru Živinice

Kampanja se realizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni I Hercegovini”(PILLAR), a sprovode je kantonalna ministarstava unutrašnjih poslova i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Kampanja ima dvojak cilj:

  • da podigne svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i
  • da promoviše odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tokom trajanja kampanje policijski službenici su dijelili promotivni materijal građanima sa ključnim porukama kampanje:

– neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo,

– pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće,usljed upotrebe vatrenog oružja,često dešavaju u vrijeme proslava. Stoga, Uprava policije MUP-a TK apeluje na građane Tuzlanskog kantona da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda kako najradosniji trenuci i praznične proslave ne bi završile sa tragičnim posljedicama:

„Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja!“

Projekat PILLAR se realizuje u okviru incijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju finansiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz podršku Evropske unije.

KOMANDIR PS ŽIVINICE

FAIK FOČIĆ

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje