Početna aktuelnosti MZ Kovači: “U susret Bajramu”

MZ Kovači: “U susret Bajramu”

124
0
Podijeli

Tradicionalno miješanje halve i uoči ovog Kurban bajrama organizovalo je Udruženje žena i omladine Senada Muminović Kovači, spomenuta aktivnost sprovodi se pod nazivom „U susret Bajramu“.


Cilj je da se očuva tradicija kulture i običaja, upriliči druženje i širenje lijepih osjećaja koje sa sobom nosi najveći blagdan Bajram, jer Bajrami su dokaz ljubavi, požrtvovanja i razumijevanja- kazala je ovom prilikom predsjednica udruženja Nedžmija Fehrić.


Bajrami su prilika da se oživi sjećanje na neka druga vremena da se vrate stari običaju druženja u zajednici i da se prenese radost blagdana na komšije prijatelje, rodbinu.
Posebno se ovakvim događajima raduju mladi i djeca, jer imaju priliku nastaviti tradiciju koju su njegovali i njihovi stariji.


Miris halve u kovačima znak je da dolazi veliki blagdan bajram i da radost i sreća ulaze u sve domove ove zajednice.
Udruženje žena Senada Muminović Kovači može biti primjer svim udruženjima iako su relativno mlado udruženje itekako su svjesni činjenice i emaneta da čuvaju sve ono što je karakteristično za naše krajeve i po čemu se razlikujemo od drugih.
Da mir i uzajamno poštovanje zavlada svijetom,da bolesni ozdrave a ljudi u potrebi steknu nafaku da beskućnici dobiju dom ,da ni u jednom srcu ne bude ni trun tuge ,Baram šerif mubarek olsun svim našim članovima,pratiteljima našeg rada i ljudima dobre volje poručeno je s bajramskog druženja iz MZ Kovači.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje