Početna aktuelnosti Na putevima u Živinicama dogodile se četiri saobraćajne nezgode

Na putevima u Živinicama dogodile se četiri saobraćajne nezgode

99
0
Podijeli

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naseljenom mjestu Višća D. teške tjelesne povrede zadobio je pješak, nakon što ga je udarilo automobil. Pješak je zadržan na daljnjem liječenju u UKC Tuzla.Također, jedno lice je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu u Živinicama.U istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Policijski službenici PS Živinice  evidentirali su i saobraćajnu nezgodu na magistralnom putu M-18 , u naseljenom mjestu Juroševići. Povrijeđenih lica nije bilo. Na vozilu nastupila manja materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Dubravama Donjim, u kojoj je p.m.v sletilo sa kolovoza i udarilo u ogradu u privatnom vlasništvu.

Ostalih prijava građana bilo je 5.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali interevencija.

U Hitnoj  službi Doma zdravlja  Živinice  medicinsko osoblje pružilo je 100     usluga građanima.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  šest beba, dva dječaka i četiri djevojčice.

U JP ViK su nam kazali da je vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima bilo uredno.

IZ BIHAMK-a:

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajamo putne pravce: Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Upozoravamo i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje.

Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prolazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a pažnju skrećemo na sitnije odrone zemlje ili kamenja

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje