Početna aktuelnosti Nail Beširović: Omladinski pogon NK Slaven broji preko 50 članova

Nail Beširović: Omladinski pogon NK Slaven broji preko 50 članova

392
0
Podijeli

Svima je poznato da se nogometni klub Slaven nalazi u teškom i nezavidnom položaju te da je mnogo stvari u funkcionisanju ovog sportskog kolektiva upitno. Ono što nikada nije stavljeno pod znak pitanja jeste funkcioniranje omladinskog pogona nogometnog kluba Slaven. Teška situacija u klubu, zimski dani i hladna dvorana ne ometaju preko 50 dječaka da trenira tri puta u sedmici zajedno sa trenerom Nailom Beširovićem.

Omladinski pogon najbitniji je segment u svakom sportskom kolektivu. Bez obzira u koliko teškoj situaciji klub bio uvijek ima onih koji osjećaju da uz klub moraju biti u tim momentima kada mu je najteže i jednostavno ne dati mu da u potpunosti potone. Omladinski pogon je nešto na šta se klub oslanja kada mu svi okrenu leđa. Iako je nogometni klub Slaven u teškom položaju, tome svakako ne svjedoče treninzi najmlađih članova ovog sportskog kolektiva. Iako je iza i ispred Slavena težak period, ovaj sportski kolektiv i dalje ima stabilan i funkcionalan omladinski pogon koji još uvijek dolazi iz reda najbrojnijih. Slavenova škola fudbala opstala je prije svega zahvaljujući ljudima koji u svojoj duši nose ime i grb ovog gradskog kluba.

Smijeh, radost, zabava, sreća i poslušnost neki su od epiteta koji krase ovu grupu vrijednih i marljivih dječaka. Zbog hladnih dana ali i padavina treninzi se u toku zime održavaju u sportskoj dvorani. Ono što svakog fudbalera pokreće jeste prirodno stanište i okruženje fudbala, a to su trava i sunce te stoga svi članovi omladinskog pogona nogometnog kluba Slaven sa nestrpljenjem očekuju prve tople dane da se vrate na Slavenov dom.

Bez obzira na redovne treninge i druženje sa loptom, djeca također vole takmičarske utakmice u kojima najbolje pokazuju šta znaju i umiju. Iako u proteklom periodu nije bilo nešto značajnijeg broja organizovanih turnira, treneri u omladinskom pogonu nogometnog kluba Slaven trude se da organizuju prijateljske utakmice na kojima se ipak vidi rezultat rada u proteklom periodu.

Nogometni klub Slaven godinama je imao na terenu kvalitetno organizovane kadete i juniore, a trenutni trener u omladinskom pogonu Slavena, Nail Beširović decenijama je dio Slavena te je njegov rad uglavnom usmjeren na mlađe grupe koje je potrebno na pravilan način naučiti o osnovama fudbala.

Sa teškom situacijom u klubu, članovi omladinskog pogona nogometnog kluba Slaven se ne zamaraju, oni će nastaviti sa svojim radom koji će ih u godinama što dolaze naučiti da budu vrijedni i dobri ljudi, a to je ono što je u konačnici i najbitnije.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje