Početna aktuelnosti Najavljene represivne mjere za institucije pred kojima su najveće gužve

Najavljene represivne mjere za institucije pred kojima su najveće gužve

1096
0
Podijeli

U cilju smanjenje gužvi  ispred Pošte, Zavoda zdravstvenog osiguranja i Biro za zapošljavanje u Živinicama te očuvanja zdravlja građana ovoga grada , gradonačelnik  Samir Kamenjaković danas je održao sastanak sa predstavnicima navedenih institucija.

Ovom prilikom šefovima institucija je kazano da se pridržavaju epidemioloških mjera , te svoj rad prilagode istim, u suprotnom sanitarni inspektor će poduzeti represivne mjere .

Već  duže vrijeme u našem gradu imamo priliku vidjeti i po nekoliko stotina matera duge redove ispred Pošte, Zavoda zdravstvenog osiguranja, i Biroa za zapošljavanje.

Građani satima znaju čekati u redovima kako bi završili obaveze koje imaju u navedenim institucijama.

Pri tome, jedni od drugih su udaljeni po nekoliko centimetara.

Naguravanja u redovima, su svakodnevna. Prema nezvaničnim informacijama  koje imamo, jučer je došlo i do fizičkog nasrtaja među građanima.

Maske jedni imaju, drugi ne.

Obzirom da je epidemiološka situacija u cijeloj državi veoma teška , grad Živinice je već zauzeo stav i izdao preporuke za građane ali i uposlenike gradske uprave i javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač,  a sve u cilju zaustavljanaj širenja virusa Covid -19.

Također danas su preporučili i institucijama pred kojima se građani svakodnevno okupljaju, da organiziraju svoj rad i građanima pruže bolje uslove davanja  usluga.

Gardonačelnik Živinica ističe da će gradska uprava djelovati i institucionalno ali i represivno za one koji ne budu imali sluha.

Sanitarni inspektori  Grada Živinice  će u narednom periodu imati pojačan nadzor pred navedenim institucijama, rečeno je ovom prilikom.

Novčane kazne koje bi mogli dobiti svi oni koji svoj rad ne prilagode u cilju suzbijanja širenja Covid-19 se kreću od 2000 do 10 hiljada KM.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje