Početna aktuelnosti Novi uspjeh Nogometne škole NK Rijeka Šerići

Novi uspjeh Nogometne škole NK Rijeka Šerići

1089
0
Podijeli

Fudbalski klub Radnički Lukavac, odnosno njihova Škola fudbala, jučer je bila organizator malonogometnog turnira za najmlađe kategorije nogometnih talenata.

U cjelodnevnom programu organiziranom povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine a odigranom u Sporskoj dvorani u Lukavcu, učešće je uzelo osam prestižnih škola nogometa iz Tuzlanskog kantona, Zeničko – Dobojskog kantona i Republike Srpske.

Pored domaćina, pionira FK Radničkog, učestvovale su i škole nogometa Sloga Doboj, Sloboda Tuzla, Gračanice, Srebrenika, Proleter Tuzla/Slavinovići, Maglaja i NK Rijeka Šerići/Živinice.

Takmičila su se godišta 2009. i 2012.

Puleni trenera Elvisa Kamberovića, koji već nekoliko godina sa puno posvećenosti i uspjeha vodi i seniorsku ekipu i najmlađe polaznike Škole nogometa NK Rijeka Šerići, bili su i na ovom turniru istinski ambasadori i promotori grada Živinice i svog kluba.

Pokazali su izvanrednu borbu i entuzijazam kao i zavidne nogometne vještine u izuzetno jakoj konkurenciji te su ostvarili  solidan rezultat a naročito ekipa godište 2012. koja se okitila i medaljama za plasman među četiri najuspješnije ekipe Turnira.

Pobjednik turnira u Lukavcu bio je domaćin Fudbalska škola FK Radnički Lukavac.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje