Početna aktuelnosti Novi uspjesi atletičara AK «Sloboda Tehnograd» na dvoranskim prvenstvima BiH

Novi uspjesi atletičara AK «Sloboda Tehnograd» na dvoranskim prvenstvima BiH

97
0
Podijeli

Proteklog vikenda Zenica i Sarajevo bili su domaćini Dvoranskog prvenstva BiH za mlađe kategorije u skakačkim, bacačkim  i sprinterskim disciplinama. Takmičari Atletskog kluba «Sloboda Tehnograd», ponovo su se uspješno predstavili osvojivši nekoliko medalja, uz nove lične rekorde, gotovo svih mladih atletičara.

Srebrnu medalju u disciplini troskok, kategorija djevojčice, osvojila je Ismihan Muratović.

Bronzanu medalju u kategoriji pionira u skoku u dalj osvojio je Nikola Pavljašević, sa postavljenim ličnim rekordom 4,43. Nikola je bio uspješan i u trci na 60 m u istoj kategoriji, gdje se također okitio bronzanim odličjem, sa ličnim rekordom u ovoj disciplini u dvorani.

Ema Mešković je u disciplini 60 m za djevojčice  osvojila treće mjesto i bronzanu medalju, a uspješno se predstavila i u disciplini skok u dalj.

Odlične rezultate postigla je i  mlada takmičarka Atletskog kluba «Sloboda Tehnograd»  Ajna Nezirovac, koja je u disciplini skok u dalj za cicibanke osvojila bronzanu medalju, te 5. mjesto na 60m u istoj kategoriji, u konkurenciji 80 takmičarki.

U Zenici i Sarajevu nastupili su i Berina Mujanović, koja je osvojila 4. mjesto u disciplini bacanje kugle u kategorijcicibanki, te Melina Murgić, sa osvojenim  9. mjestom, u disciplini  skok u dalj-cicibanke. Na prvenstvima u Zenici i Sarajevu učestvovala su 22 kluba i preko 200  takmičara-ki.

Na takmičenju u Sarajevu nastupili su i naši stariji takmičari u trci na 60 m – VK, gdje  je  Bakir  Baković osvojio 1 mjesto  sa rezultaom 7:33 s, dok je Benjamin Mijatović bio drugi sa 7:37 s.

Protekli vikend je u Beogradu održano i Otvoreno dvoransko prvenstvo Srbije za takmičare do 18 godina, na kojem je nastupio i jedan od najuspješnijih takmičara AK «Sloboda Tehnograd», petnaestogodišnji Bakir Musić, koji je u disciplini 400 metara istrčao lični rekord 52,69.

Direktorica: prof. dr. Kada Delić-Selimović

S.A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje