Početna aktuelnosti Obavještenje za demobilisane borce mlađe od 57 godina

Obavještenje za demobilisane borce mlađe od 57 godina

834
0
Podijeli

Iako je posljednjih deset dana aktuelno obavještenje koje je uputila Služba za opću upravu i društvene djelatnosti grada Živinice  Odsjek za boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe a koje se tiče prava na egzistencijalnu naknadu demobilisanih boraca mlađih od  57 godina, i ažuriranja podataka samo 270 osoba se javilo u službu od 550 koliko  je u službi evidentiranih po ovom osnovu.

Ukoliko se isti ne prijave do 20. Decembra Služba će biti prinuđena da donese riješenje o obustavi isplate egzistencijalne naknade.

Svi oni koji ne potpisu izjavu do 20 decembra morat će ispočetka proći svu proceduru kako bi ponovo ostvarili pravo na egzistencijalnu naknadu.

Podjećamo, korisnici egzistencijalne naknade dužni su se javiti  u Službu za opću upravu, društvene djelanosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe – Odsjek za boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe, kancelarija br.11 , do 20.12.2022. godine i dostaviti ažuriranu dokumentaciju u svrhu nastavka isplate egzistencijalne naknade u narednoj 2023. godini.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje