Početna aktuelnosti Obilježen Dan MZ Gornja Višća

Obilježen Dan MZ Gornja Višća

130
0
Podijeli

Na dan MZ Višća Gornja položeno je cvijeće i odata počast šehidima ovoga kraja koji su braneći svoj grad, domovinu BiH ,dali najvrednije što su imali, svoje živote.
Za odbranu domovine živote su položili: Said Mulavdić, Hasan Salkić, Nermin Klapić, Ramiz Bajrić, Ibrahim Mulavdić, Fadil Suljanović, Mevludin Hodžić, Said Džinić, Ramiz Bošnjaković,Nihad Džinić, Avdo Mujanović i Sead Bošnjaković.


Da mještani Gornje Višće pamte svoje poginule pokazuju svake godine 1.juna kada obilježavaju Dan mjesne zajednice.
Položeno je cvijeće na spomen obilježje i proučena Fatiha palim borcima ovog kraja.


Nakon polaganja cvijeća uslijedila je svečana sjednica Savjeta mjesne zajednice.
Na svečanoj sjednici Savjeta MZ Gornja Višća istaknuti su rezultati rada u prethodnom periodu te zacrtani budući projekti.
Mnogo završenih infrastrukturnih projekata kao što je asfaltiranje puteva, izgradnja ulične rasvjete ali su mještani Gornje Višće saglasni u jednom da je za normalno funkcionisanje života najbitnije vodosnabdijevanje.
Brojni projekti koji su završeni i koji su u planu u MZ Gornja Višća realiziraju se u saradnji s gradom i gradskim vijećem Živinice, te je ovom prilikom istaknuto da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.
Na kraju svečane sjednice dodijeljene su i zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način pomogli razvoju MZ Gornja Višća.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje