Početna aktuelnosti Odjel za inspekcijske poslove ima pune ruke posla

Odjel za inspekcijske poslove ima pune ruke posla

139
0
Podijeli

Glavni inspektor Odjela za inspekcijske poslove grada Živinice Mevludin Dedić ističe da ova služba ima zadnjih nekoliko nedjelja pune ruke posla.

Osim redovnih aktivnosti planiranih Programom rada, paralelno se vrše i pojačane inspekcijske aktivnosti vezane za pandemiju korona virusa i sve što je ona donijela za sobom kao negativnu posljedicu.

Ovih dana, pored svih drugih aktivnosti, posebna pažnja se posvećuje neodgovornim građanima koji se u velikoj mjeri masovno okupljaju na živiničkim izletištima i time krše naredbe kriznog štaba u doba vanredne situacije.

Pored narušavanja nametnutih pravila u doba korona krize, značajan broj građana čini i prekršaje iz oblasti ekološke zaštite životne sredine ostavljajući enormne količine smeća na izletištima gdje su boravili.

Gradski inspektori koriste mjeru upoorenja ali i izdavanja prekršajnih prijava a u nekim težim slučajevima ne libe se i krivičnih prijava, sve sa ciljem očuvanja kolektivnog zdravlja stanovništva naše lokalne zajednice.

Inspektor Dedić upozorava i na novi problem u našem gradu a to je pojava određenog broja lica koja se predstavljaju kao humanitarci i koji tvrde da imaju sve potrebne dozvole za prikupljanje pomoći i na taj način varaju građane.

Gospodin Dedić apelira na građane da provjere ko im dolazi na vrata a ako imaju bilo kakve sumnje da nazovu policiju ili inspekcijske službe grada Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje