Početna aktuelnosti Održana 10.redovna sjednica Gradskog vijeća Živinice

Održana 10.redovna sjednica Gradskog vijeća Živinice

341
0
Podijeli

Vijećnici Gradskog vijeća Živinice danas su do 12:00h obradili kompletan dnevni red 10.redovne sjednice, te još jednom pokazali da je svima u interesu normalno funkcionisanje naše lokalne zajednice.
Usvojili su izvještaj o Izvršenju Budžeta grada Živinice za prvih 6 mjeseci 2020.godine.
S obzirom na stanje u zemlji posljednja četiri mjeseca budžet grada Živinica je relativno dobar i stabilan kazala je pomoćnica gradonačelnika Indira Džeko.
Budžet je realizovan u iznosu od skoro 10 miliona KM, uzimajući u obzir stanje prihoda i rashoda može se konstatovati da je tekući suficit iznosio skoro 2 miliona, kazala je Džeko.
Vijećnici su usvojili i prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa u svrhu otklanjanja prepreka i poboljšanja uslova za slijetanje zrakoplova-JP Međunarodni aerodrom Tuzla.
Danas je usvojen i Urbanistički projekat kao i prijedlog Odluke o provođenju urbanističkog projekta „Dio Konjuha-Autosaobraćaj“ Živinice.
Na sjednici je bilo govora i o stanju agrara, gdje je donesen zaključak da komisija utvrdi štete od posljednjih poplava te dostavi vijeću do septembra kako bi se po tom pitanju mogla donijeti neka rješenja.
Usvojen je i prijedlog Odluke o davanju na upravljanje i korištenje zemljišta NK Toplice. Donesen je i prijedlog o promjeni granica katastarskih općina Kovači i Bašigovci.
Program rada Ju Dječje obdanište Živinice za školsku 2020/2021.godinu dobio je potrebu većinu vijećnika, te su usvojene i četiri tačke iz oblasti imovine.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje