Početna politika Održana 15. redovna sjednica Vlade TK

Održana 15. redovna sjednica Vlade TK

43
0
Podijeli

Danas je u Tuzli sa početkom od 9.00 sati održana 15. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona. Na dnevnom redu sjednice bilo je ukupno 19 tačaka.

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o odobrenim projektima sanacije (rehabilitacije) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona. Umjesto prvobitno planiranih 3,8 miliona KM, Vlada TK ovaj je iznos uvećala na 4.265.000 KM. U međuvremenu je unutrašnjom preraspodjelom Vlada TK osigurala dodatnih 465.000 KM za sanaciju (rehabilitaciju) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona, te je izmijenila ranije donesenu Odluku o odobravanju novčanih sredstava za sanaciju (rehabilitaciju) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području našeg kantona. Današnjom odlukom odobreni su projekti sanacije (rehabilitacije) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona i obuhvaćena ukupno 34 projekta sanacije lokalnih i nekategorisanih puteva u Tuzlanskom kantonu.

Vlada TK dala je saglasnost na Program mjera zdravstvene zaštite životinja na području Tuzlanskog kantona za 2022. godinu. Ovim dokumentom određene su mjere za sprječavanje, otkrivanje, kontrolu, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih i parazitarnih oboljenja kod životinja na području Tuzlanskog kantona.

U cilju realizacije Programa podrške povratku prognanih osoba Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnosti na 5 odluka Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak kojima se odobravaju sredstva za realizaciju pojedinačnih projekata.

Vlada TK donijela je Odluku o sufinansiranju troškova učešća, organizovanja i održavanja sportskih takmičenja i manifestacija u invalidskom sportu. Odlukom su utvrđeni uslovi, ograničenja, kriteriji i postupak za dodjelu finansijskih sredstava invalidskim sportskim klubovima/savezima kantonalnog nivoa sa područja Tuzlanskog kantona.

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku Kantonalnog štaba civilne zaštite  o dodjeli jednokratne novčane pomoći Općini Čelić, za hitne intervencije uslijed djelovanja prirodne nesreće izazvane poplavama i klizištima u 2022. godini u iznosu od 40.000 KM. Vlada je također odobrila novčana sredstva u ukupnom iznosu od 60.000 KM Općini Čelić u svrhu pomoći usljed djelovanja prirodne nesreće izazvane poplavom i klizištima u junu 2022. godine.

Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da nakon rapisivanja Javnog oglasa nije ispunjen uslov za imenovanje Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo koji bi bio u skladu sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Vlada TK donijela je Odluku o poništavanju, raspisivanju i utvrđivanju teksta ponovnog Javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa TK

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje