Početna aktuelnosti Održana javna rasprava po Nacrtu Regulacionog plana Jezero II

Održana javna rasprava po Nacrtu Regulacionog plana Jezero II

266
0
Podijeli

U prošli petak je u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice održana javna rasprava po Nacrtu Regulacionog plana Jezero II Živinice.

Građani su pokazali interesovanje za javnu raspravu po navedenom dokumentu te se moglo čuti više prijedloga i sugestija koje su uvažene od predlagača nacrta plana te će biti uvrštene u prijedlog Regulacionog plana Jezero II.

Šef Odsjeka za urbanističko planiranje i komunalne poslove Ekrem Abadžić je u svom uvodnom izlaganju na javnoj raspravi o Nacrtu Regulacionog plana Jezero II istakao da se u pripremi pomenutog dokumenta moralo odraditi dosta delikatnih poslova i aktivnosti te riješiti određeni problemi koji su bili prepreka dosadašnje izrade plana i njegove buduće implementacije na terenu.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je akcentirao težnju Gradske uprave da se u isto vrijeme usvoje prostorni dokumenti za grad Živinice koji će imati viziju izgleda naše lokalne zajednice za narednih nekoliko decenija i koji će u isto vrijeme i lijep i čisti i funkcionalan.

Građani su pokazali interesovanje za javnu raspravu po navedenom dokumentu te se moglo čuti više prijedloga i sugestija koje su uvažene od predlagača nacrta plana te će biti uvrštens u prijedlog Regulacinog plana Jezero II a koji će, u konačnom, usvojiti Gradsko vijeće Živinice.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje