Početna aktuelnosti Održana sjednica GV Živinice

Održana sjednica GV Živinice

533
0
Podijeli

Gradsko vijeće Živinice  danas je održalo redovnu sjednicu.

Iako je na Kolegiju planirana vanredna sjednica , ipak je dnevni red proširen, te je održana redovna na kojoj se našlo 28. tačaka.

Između ostalog vijećnici su usvojili Program mjera podrške privredi grada za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazavnih pandemijom korona virusom.

860 hilljada KM obezbjeđeno je u budžetu Grada Živinice za pomoć privrednicima sa područja grada Živinice čije je poslovanje tokom pandemije korona virusa bilo otežano, ili su čak neki od njih bili primorani da  zatvore u potpunosti svoje radnje a shodno mjerama koje je naložio Federalni krizni štab.

Pored navedenog gradski vijećnici danas su donijeli i odluku o režimu saobraćaja  u gradu od raskrsnice Adena prema MUP-u . Što znači  da i dalje ova ulica ostaje jednosmjerna, s tim da  vozači više neće imati priliku   parkirati automobile  u istoj.

Pomenuta Odluka , donesena je u cilju rasterećenja glavne ulice u gradu , ali i da građani počnu koristiti novoizgrađeni parking koji se nalazi iza Gimnazije Živinice .

Usvojeni su i privremeni Upravni i Nadzorni odbori u JU I JP, sa obavezom da nakon 90 dana se u pomenutim ustanovama i preduzećima imenuju stalni odbori.

Podržani su i prijedlozi odluka o imenovanju vršioca dužnosti direktora  na šest mjeseci  u istim.

Tako je za v.d. direktora  u JP Horizontala Živinice imenovan Ćazim Tulumović, v.d. direktor Hidajet Mahmutbegović u JP VIK, v.d.direktor  u JP Veterinarska stanica Asmir Salihović, v.d. direkotorica Azra Hodžić u JU  Centar za socijalni rad a za v.d. direktotra  u  JU RTVŽivinice Jasminko Razić.

Dok je na mandatni period od četiri godine u JP Sportska dvorana  imenovan direktor  Samir Šahinpašić.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje