Početna aktuelnosti Omladinska banka Živinice: Projekti u 2019.godini

Omladinska banka Živinice: Projekti u 2019.godini

535
0
Podijeli

Članovi Savjeta mladih Općinskog načelnika, i drugi mladi ljudi sa područja Općine Živinice, prisustvovali su radno-informativnom sastanku koji je održan danas u zgradi općine Živinice.

Cilj sastanka je upoznati mlade o procesu apliciranja na Javni poziv Omladinske banke za projekte od društvenog značaja, kao i s mogućnostima i načinima aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici koristeći sve mogućnosti koje im se pružaju.

Na sastanku su  pored Općinskog načelnika i njegovih saradnika prisutvovali i predstavnici Omladinske banke koji su detaljno objasnili način apliciranje na njihove trenutno raspisane javne pozive, te prezentovati još neke nove projekte za mlade u našoj Općini.

Omladinska banka Živinice raspisala je javni poziv za ovu godinu na koji  mladi mogu aplicirati  aplicirati sa svojim projektima i mikrobiznis idejama do 25.3.2019. godine do 14 sati.

Ukupan fond za projekte mladih iz Živinica u 2019.godini  iznosi 11.250 KM.

Preko Omladinskih banaka mlade žene i muškarci dobijaju grantove za projekte u zajednici, terenu i on-line podršku od strane timova Mozaika i mladih vršnjaka, obuke, podrške u razvoju projekata, prilike za stipendiranje i još mnogo toga.

Ako imaš 17 do 35 godina, ekipu od 3 do 7 mladih, dobru ideju, a želite da pokrenete i realizujete projekat od društvenog značaja, tvoja Omladinska banka podržaće vas sa iznosom od 500 KM do 1.500 KM.

Ukupan fond za mikrobiznise iz Živinica u 2019.godini je 4.000 KM.

Za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila podršku za registraciju i pokretanje obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. Sve dodatne informacije o javnom pozivu omladinske banke možete pronaći na njihovoj Fb stranici i na stranici općine Živinice.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje