Početna Zivinice danas Općinski načelnik održao sastanak sa poslodavcima

Općinski načelnik održao sastanak sa poslodavcima

668
0
Podijeli

Sa poslodavcima općine Živinice, predstavnicima Biroa za zapošljavanje, Mješovite srednje škole i Udruženja poslodavaca jučer je općinski načelnik održao sastanak.

Teme sastanka bile su potrebe poslodavaca za određenim zanimanjima, kao i mogućnost zaošljavanja osoba koje su u stanju socijalne potrebe.

„Privatni sektor i poslodavci srce su razvoja općine Živinice“ ističe načelnik Samir Kamenjaković, iz tog razloga Općina često razmjenjuje iskustva sa poslodavcima o problemima koje imaju i onim potrebama koje Općina iskazuje prema njima. Jedan od sastanaka održan je danas na gore spomenute teme.

Poslodavci su itekako spremni na saradnju sa Općinom ali i srednjim školama koje proizvode kadrove konkurentne na tržištu rada. Cilj ovih sastanaka jeste da mladi ljudi ostanu u svojoj zemlji i rade ono za šta su se školovali.

Na satsanku su poslodavci imali priliku pogledati film koji su radili učenici MSŠ Živinice u kojem mladi iznose svoje mišljenje o struci za koju se školuju kao i tome gdje sebe vide u budućnosti. Ono što je istaknuto jeste da je Općina u saradnji sa poslodavcima spremna ulagati u znanje koje će danas sutra biti zamajac razvoja naše lokalne sredine.

Novinarka: Merisa Mujčinović

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje