Početna aktuelnosti Ovog vikenda dva prijateljska susreta Nogometne škole NK Rijeka Šerići

Ovog vikenda dva prijateljska susreta Nogometne škole NK Rijeka Šerići

189
0
Podijeli

Poletarci Nogometne škole NK Rijeka Šerići, koje predvodi veliki entuzijasta trener Elvis Kamberović, ovaj vikend i lijepo vrijeme iskoristi su na najbolji način.

U subotu su bili gosti Nogometnoj školi NK Mladost Suha koju predvodi mladi trener Muhamed Kamberović.

U dvosatnom programu na suškom terenu prodefilirale su sve generacije najmlađih nogometnih talenata i u prijateljskoj, fer i korektnoj atmosferi svi su profitirali.

Djeca su se igrala i družila, publika uživala u njihovim potezima a pomenuti treneri “skenirali” su trenutne mogućnosti svakog dječaka pa i poneke djevojčice- članova/članica dvije nogometne škole.

A danas je Nogometna škola NK Rijeka Šerići uzvratila domaćinstvo Nogometnoj školi FC Ascheim iz Kovača.

Na šerićkom, dobro pripremljenom terenu, puleni trenerskog tandema Asmir Nukić – Amir Fočić, suprotstavili su se domaćinima.

I ovdje kao i u Suhoj, imalo se šta vidjeti jer su polaznici i jedne i druge škole dali sve od sebe kako bi pokazali što znaju, a vidjelo se da znaju mnogo.

Spomenute tri nogometne škole koje egzistiraju na području Živinica odličan su primjer dobre saradnje i dobro bi bilo da im se u ovim sportskim druženjima pridruže i ostale nogometne škole sa područja naše lokalne zajednice pa i susjedstva, kako bi formirali ligu ili kup takmičenje.

Time bi se na najbolji način mogao manifestirati i valorizirati rad vrijednih trenera i talentiranih dječaka i djevojčica u “najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje