Početna aktuelnosti Pioniri NK Rijeka Šerići-primjer dobrog rada nogometnog znalca Elvisa Kamberovića

Pioniri NK Rijeka Šerići-primjer dobrog rada nogometnog znalca Elvisa Kamberovića

922
0
Podijeli

Tokom cijele zime pioniri Nogometnog kluba Rijeka Šerići vrijedno su radili i trenirali u fiskulturnoj dvorani Osnovne škole Šerići.

Režim od dva do tri treninga sedmično najmlađe talente držao je u prijeko potrebnoj kondiciji ali i stjecanju prvih i novih znanja o nogometnoj taktici,igri sa loptom,igri u formaciji,razvijanju kolektivnog i solidarnog duha uz neizostavni prijateljski i drugarski odnos svih od preko 50 članova.

Naravno,sve se to odvijalo i odvija pod “dirigentskom palicom” vrsnog znalca nogometne igre Elvisa Kamberovića koji veoma strpljivo,taktično i pedagoški pristupa svakom dječaku i u njemu budi i motivira ono što najbolje ima i da to da pokaže na terenu.

U zimskom periodu puleni Elvisa Kamberovića učestvovali su i na nekoliko turnira i ostvarili dobre igre i zapažene rezultate.

Sada,s dolaskom ljepšeg vremena,ovaj vrijedni i talentirani skup dobre djece i budućih nogometaša vratio se u prirodni nogometni ambijent-na stadion NK Šerići.

Poželjeli su svi igru i trening na otvorenom pa i ne čudi veliki entuzijazam koji pokazuju na terenu dok uvježbavaju i usvajaju nove nogometne vještine.

Koliko je ova škola nogometa popularna pokazuju i stalni pozivi organizatora raznih turnira za najmlađe kategorije-od našeg kantona,naše države pa i susjednih nam zemalja.

Vrijedno je istaći i za svaku je pohvalu da trener Elvis Kamberović uporedo vodi i najmlađi i najstariji nogometni pogon jedinog živiničkog kluba koji se takmiči u Prvoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona.

Uspjesi ovog stručnjaka evidentni su u radu sa najmlađima, a sudeći po početku proljetnog prvenstva u pomenutoj ligi,zahvaljujući u dobrom dijelu i Elvisu Kamberoviću,seniori NK Rijeka nižu samo pobjede i već su izašli iz opasne zone i sada se može reći da su stabilan prvoligaš koji je vratio publiku na tribine obnovljenog stadiona.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje